Pysy kotona – sävytä hiukset itse

Kävin hiljattain itse kampaajaystäväni penkissä. Totta puhuen istuttiin siinä vuorotellen molemmat ja tuunattiin hiukset nyt kerrankin ajan kanssa kuntoon. Saatiin samalla kertaa vertaistukea toisistamme ja uudistetut hiukset. Näillä taas jaksaakin vähän aikaa.

Minulla on jo liki vuoden ollut punaiset hiukset. Kaikki, jotka minut tuntee, tietää ettei se mitenkään voi olla mahdollista. Mutta kun topakka eskari raivoaa päiväkodista kotiin haettaessa, että ”liian tumma tukka, mene heti pesemään se”, niin eihän siinä voi muuta kuin päättää pysytellä värissä, josta sanomista ei tule. Perherauha ennen kaikkea siitäkin huolimatta, että punaisen värin ylläpito vaatii aikaa ja pitkää pinnaa.

Tällä kertaa ei kuitenkaan pysytty kokonaan punaisessa, koska vaihtelu virkistää, vaan halusin alaosan hiukset keltaisiksi. Ja keltaiset myös sain.
Samalla sain uuden hiusongelman: kuinka ylläpidän väriä jatkossa.

  • uusiväri

Värin ylläpito

Punaista osaa olen ylläpitänyt Crestolin rubiininpunaisella (27) Color Gloss -sävyttävällä hoitoaineella tähän asti, ja sillä aion myös jatkaa, koska sitä vielä tuubissa riittää moneen sävytyskertaan eikä lopputuloksestakaan ole ollut syytä valittaa. Ohjeen mukaan käytettäessä se levitetään puhtaisiin pyyhekuiviin hiuksiin ja annetaan vaikuttaa 20 minuuttia. En itse kyttäile kelloa suihkussa ollessani, mutta käytännössä pesen aina ensin hiukset, pyyhekuivaan ne, otan 3-5 ml tuotetta ja levitän sen hiuksiini ensin käsin ja sitten harvalla kammalla kammaten läpi. Vasta tämän operaation jälkeen alan peseytyä ja sävyhoito saa olla hiuksissa niin kauan kuin jaksan suihkussa häärätä. Sävyhoidon huuhtelen sitten pois aivan viimeiseksi. Lopputulos on ollut säihkyvän hyvä kiireisemmälläkin pesukerralla.

Uusi hiusongelma ei ole millä sävytteellä alan keltaista ylläpitää. Joicon Color Intensity suoraväri sävyssä yellow on siihen aivan täydellinen. Lähinnä huolettaa se, miten ihmeessä sävytän punaisen osan niin, ettei se pilaa keltaisia. Olin ajatellut tekeväni sen niin, että yhden pesun yhteydessä laitan punaisen ja toisella pesulla keltaisen. Nyt kuitenkin olen tullut siihen tulokseen, että laitan sävyt yhtä aikaa. Uskon, että keltainen sävy samalla kertaa laitettuna suojaa osiota niin, ettei punainen tartu siihen yhtä ärhäkästi kuin hiukseen, jossa ei ole mitään suojaamassa. Ja hei, pahinta mitä voi tapahtua on, että keltainen muuttuukin oranssiksi. Ja sittenhän tietenkin sanon kaikille, että se oli tarkoituskin tai ainakaan keltainen ei sopinut minulle yhtään.

Hassua muuten, että nyt omassa päässä on sävyt, jotka vaativat ahkeraa ylläpitoa, mutta auta armias, jos haluat eroon punaisesta tai keltaisesta, niin siellähän ovat ja pysyvät kuin tauti.

Blondeilla on hauskempaa

Vaikka olenkin tykännyt punaisista hiuksistani, en voi välttyä pieneltä ärsyyntymiseltä sävytuotteiden värivalikoimaa selatessa. Oi jospa oisin blondi, ja voisin vaihdella sävyä pois peseytyvillä sävyillä mieleni mukaan. Kukapa tietää, josko kesähiukset olisivatkin vaalennetut ja pääsisin oikein toden teolla taas kokeilemaan kaikkia ihania värejä, mitä sävyttävät hoitoaineet mahdollistavat. Tosin jään nyt paitsi siltä, että kotona pysyessä voisi kokeilla ne hulluimmatkin ideat eikä juuri kukaan ehtisi nähdä, jos ei sattuisi tykkäämään lopputuloksesta. Kotoilun pieniä iloja, koska sävytteillä voi turvallisesti värjätä hiukset aivan itsekin.

Kaikki suoravärit ja sävytevärit 25 % alennuksella verkkokaupasta huhtikuun ajan.

Sekä omat suosikkini, että laajan valikoiman muita sävyttäviä hoitoaineita ja sävytteitä löydät verkkokaupasta. ja huomisesta aprillipäivästä alkaen niitä saa 25 prosentin alennuksella. Muut huhtikuun kamppikset löydät verkkokauppa välilehdeltä heti aamun valjetessa.

Jos haluat vinkkejä omien hiusten sävyttämiseen liittyen tai mietit blondina kuumeisesti, mikä tuote olisi paras keltaisuuden taittoon, niin laita vaikka sähköpostia. Autan mielelläni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *